HTML

A blogról

Miről másról szólhatna egy blog, mint rólam? Főleg, ha én írom. Najó, ez azért részben nem igaz, mert van, amikor másokat is megemlítek benne. De a lényeg a lényeg - Unalmas mindennapok, átlagos szenvedések, esetleges őrült eszmefejtegetések tömkelegét találod itt. Leginkább barátaimnak írom, de felőlem bárki elolvashatja. Nézelődj csak nyugodtan a sok lim-lom közt, hátha találsz kedvedre valót.

Kommentek

  • 69Roy69: Már csak te hiányzol a képről, amint a réten vígan ugrándozol az uzsonnás dobozoddal. :D (2010.09.11. 15:46) 153 - Új élet
  • kaiii: úgyvan! :( (2010.04.18. 21:56) 150 - Komplexus
  • kaiii: természetesen el sem tudom képzelni. kezd túl csöpögőssé válni a blogom. (2010.02.06. 00:09) 146 - Depresszív blogposzt
  • Alvó Nap: miért? pedig ez egy olyan szép vers :D tegnap vettük ^^ (2010.01.23. 14:36) Tücsökzene
  • kaiii: Nyjajj (L) Hiába, akárhogy is próbálkozok, csak első tudok lenni... ;D Megint vénebb lettél egy évvel, te fasz! (L) És hamarosan én is... remélem... (2009.12.12. 22:53) 139 - Dolce

Utolsó tíz

Huszonhetedik - A hét legszebb pillanatai

2007.12.06. 20:44 :: kaiii

1. - Hétfő.Korán reggel.

Nóri kissé nagyon félálomban bandulkolt a hév felé,kezében egy füzettel,amit elvileg tanulni vett elő.A gond csak az volt,hogy még a betűket se tudta kiolvasni a félhomályban (de azért igyekezett),és közben a keze is fagyogatott lefele.Szóval "ez a hét is jól kezdődik" érzéssel ért el a hévmegállóhoz,ami,mint szokásosan,most is elsüvített az orra előtt.Tömeggyilkos kedvvel futni kezdett utánna,miközben kedvesebbnél kedvesebb szavakkal illette meg azt a bizonyos járműt.Az utolsó vagont sikeresen elérte,és máris a családias hangulatú szardínia-pózban találhatta magát.
Ha nem kellett volna találkoznia Anitával két megállóval később,akkor nyugodt szívvel itt is marad,csakhogy találkoznia kellett Anitával két megállóval később,így kénytelen volt megmozdulni.Táskája félig már lecsúszott válláról,így kezébe véve elkezdett utat törögetni.Milliónyi "elnézést" és "bocsi" kimondása után,megbotránkozó tekintetek keresztüzében végre elérte hőn áhított célját,az ajtót.Hamarosan az ki is nyílt,és már automatikusan dőlt lefele a lány - csakhogy az ajtó lassabban nyílt ki a kelleténél.Az eredmény:Nóri nekimegy az ajtónak,káromkodik egy sort,majd rázuhan a többi lent álló emberre.De legalább találkozott Anitával két megállóval később.

2. - Szerda.Zongora.

Nóri hazafele menetelt,és semmi kedve nem volt zongorára menni.Már alapjáraton akkor késésben volt,mikor hazaért.Nem mintha zavarta volna,nagy nyugodtan lepakolt,és az ebédjét kezdte sütögetni.Nagyjából tíz perc múlva kész is lett a tojásos nokedlijével (igen,ilyet is tud),és nyugdíjas tempóban eszegetni kezdte.Ekkor háromnegyed öt volt,és ugyebár ekkor kezdődne a zongora is."Mostmár úgyis mindegy" gondolatokkal evett tovább.Hamarosan a kottáit kezdte összekaparni a legérdekesebb helyekről,majd miután összeszedte mind az ötmillió könyvet,elégedetten elindult.Ekkor öt óra öt percet mutatott az óra.
Lassan haladt lefelé a lépcsőházban,mikor is a fölöttük lakó,mindig porszívózó szomszéd bácsival futott össze.
-Jónapot..
-Szerbusz aranyom,hát hogy vagy?
"Na,már csak ez kellett..." mormogta magában Nóri,majd egy bájmosolyt villantott meg.
-Jól vagyok,köszönöm.
-Milyen érdekes,van,amikor hónapig nem látjuk egymást,most pedig már harmadszorra futunk össze..!
-Öhm...igen..
-És a bátyád hogy van?
-Jól van,köszöni.
-Őt is milyen rég láttam már...mikor is? ...Hm... Júliustól kórházban voltam,és még azelőtt... Igen... Na mindegy,nem tartalak fel tovább,szerbusz aranyom!
-Viszláát...
És Nóri már húzott is tovább,mint a szélvész.
Már csak egy saroknyira volt a zenesuli,mikor egyszer csak az út másik oldaláról egy nő ordított felé.
-Ne haragudj,de merre van a Corvini Domini?
Úgyhogy útbaigazította.
"Még a sors is ellenem van..." kínjában már csak vigyorogni tudott,de a hideg következtében gyorsan lefagyott a mosoly az arcáról.

3. - Csütörtök.Matekóra.

Egy dupla olaszóra után kissé leszívottan Nóri beesett a terembe,majd rögtön helyet is foglalt az ő egyetlen és megmásíthatatlan helyén.Tíz perc késéssel a tanárnő is beállított sikeresen,nagy szatyrokkal,mappákkal,naplóval,mint mindig.
-Tanárnő,Tóth Tibit (megj.:volt föcitanárunk) el tetszett hívni? - kérdezte nagy szemekkel Móni.
-Nem,még nem.
-Óh,de kár. - vigyorgott gúnyosan Bálint.
-Bálint,te egy olyan...
-Píííp - cenzúrázott Nóri.
-...vagy. - nézett rá Móni kissé furán az előbb megszólalóra.

4. - Csütörtök.Tanulok.

Nóri otthon ült és bámulta a tévét.Hamarabb ért haza,mint szokott,és senki se volt otthon,így kedve szottyant egy kicsit hülyíteni magát.Fél ötkor azonban már úgy gondolta,azért mégis tanulni kéne már valamennyit,így bement a szobájába,és elővette a rajzfüzetét.Néhány perc múlva ráeszmélt,hogy ez nem minősül tanulásnak,így előbogarászta az angolházit (ami természetesen a legutolsó füzetben volt).Pár pillanat alatt megcsinálta,és büszkén kezdett el ismét rajzolni.Ismét kellett kis idő,mire megint tudatosult benne,hogy ez még mindig nem tanulás.Így hát elővette az irodalom füzetét és elkezdte körmölni a két oldalas vázlatot a Tartuffe-ről.
Még két sort se tudott leírni,mikor megszólalt a csengő.Felpattant,és ajtót nyitott - a nagyszüleinek.
-Ööö sziasztok...
-Miért vagy ennyire meglepődve?Nem tudtad,hogy ma jövünk?
-Hát,nem.
Felhívta jó édes anyját,hogy hol is van,aki közölte vele,hogy "hát vásárlok".Ezután apjánál próbálkozott,aki "dolgozott".Így hát még másfél óráig csak ő volt meg az ősök voltak otthon.Miután beszélgetett meg pakolászott egy kevesett,ismét nekiállt írni a vázlatot.Alig hogy kezébe vette a tollat,hallotta a kapucsengőt.
"Ez csak anyám lehet" idegesen arrébb dobta a tollát,és morcosan lefele indult felhozni a friss árut.
Miután mindent felcipelt,ismét leszuttyant a jó öreg füzete mellé.
-Gyertek vacsorázni!
Hallotta,mikor már plusz két sornál tartott.
"Úgy érzem,ezt ma nem fogom befejezni..."

2 komment

Címkék: tanulás szegénynóriálmos valaki itt nemnormális mesélgetős

A bejegyzés trackback címe:

https://kaiii.blog.hu/api/trackback/id/tr77249591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

banya · http://www.banyaicucc.blog.hu 2008.01.05. 18:29:46

LOL hat ez kesz...mindenki az utadba all... hmm...nem irsz torit, olyan hosszabbat? Elvihetned kiadohoz es lehetnel nagy iro$
Egybknt bocca, h most irok, cak most kerultem ide a bloghoz...

Kirsay 2008.01.05. 21:09:40

óh semmi baj,úgy örülök,hogy legalább írtál ^^
hát...mi számít hosszúnak?mert eddig a leghosszabb történetem 13 oldalas volt. =/ hosszabbat nem nagyon tudok írni,mivel addigra elfogy a kedvem,és összecsapom.szóval...
süti beállítások módosítása